August 23, 2008

Kembali....

Hampir sebulan mendiamkan diri dari menulis apa-apa.Kejemuan ada ketikanya mudah masuk ke dalam jiwa.Ada masa juga naluri minta di lontarkan barang sepatah dua kata buat menyedapkan hati yang mudah bergoncang.
Secara kebetulannya juga, saya belum lagi menyambung perkhidmatan internet di rumah baru dan keterbatasan ini menambahkah kejemuan dan memustahilkan saya untuk menulis.Ada baiknya juga begitu kerana secara langsungnya, saya berkesempatan membaca beberapa buah buku yang telah lama di beli.
Namun, setiap kali menonton berita di televisyen atau membaca akhbar naluri ingin bercerita itu sentiasa ada, sentiasa mematuk-matuk tangkai hati.
Untuk menyimpulkan semua itu, saya senaraikan perkara-perkara seputar yang menarik hati saya.

1- Olimpik Beijing 2008
- Kekaguman pada Usain Bolt dari Jamaica memecahkan 3 rekod dunia.Seperti yang di ketahui ramai, Jamaica bukanlah sebuah negara maju tetapi kegigihan dan semangat rakyatnya telah mewarnai olahraga di Beijing 2008.USA, terkankang dan pulang longlai.
- Malaysia akhirnya hampa untuk membawa pulang sebutir emas tapi secara peribadi saya menghormati dan kagum dengan daya juang Lee Chong Wei.

2- Pilihanraya Kecil Permatang Pauh
- Senak lagi!
- Anwar Ibrahim masih lagi mendabik dada dan bercita-cita menjadi PM.Tindakan Wan Azizah melepaskan Permatang Pauh bagi membolehkan Anwar bertanding di lihat sebagai pengorbanan si isteri yang teramat setia bagi memudahkan laluan Anwar ke Putrajaya.Yang menyeronokkan saya, Anwar cuma jaguh kampung.Faham??
- BN, dalam gundahnya cuba menabur sebanyak mungkin janji dan budi.Seperti selalu,pak menteri sudah hilang kot dan tali lehernya.Surau dan pondok usang sentiasa di perlihatkan.Aduhhh.....penipu !
- Yang menyedihkan, Melayu lupa diri.Bergaduh sesama sendiri semata-mata menunjangi parti masing-masing.

.....................lu pikirlah sendiri.
Saya akan kembali menulis dalam masa terdekat.

1 comment:

Aku Lelaki Itu said...

lama tak menjengah....

apa khabar

:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...