June 01, 2010

Khaibar khaibar ya Yahud!

Khaibar khaibar ya Yahud!

Sekumpulan manusia yang bertarung nyawa untuk memberi harapan dan sedikit sumbangan bagi membangunkan kembali pondok mereka yang sudah roboh, membawa bersama gula, beras dan ubatan ajaib, bukannya M16 atau racun arsenik.
Tetapi, kenapa kau tahan kapal mereka? Kenapa kau rampas nyawa mereka??
Kombinasi gambar (atas) menunjukkan salah sebuah kapal yang mengambil bahagian dalam misi bantuan antarabangsa membentuk armada ‘Freedom Flotilla’ ke Gaza. Gambar bawah menunjukkan helikopter Israel terbang dekat kapal Mavi Marmara yang membawa bantuan untuk penduduk Gaza. Foto sebelahnya pula dirakam saluran televisyen Turki menyaksikan tentera laut Israel mendekati kapal aktivis.


Kau siapa!! Kau hanyalah sekawan bangsat yang di dokong negara celaka!! Yang kononnya, yang konon-kononnya adalah pejuang keamanan sejagat yang berlagak sebagai polis dunia bersama pemimpin yang bermanis muka tetapi berakal gila! Yang juga khabarnya adalah pelopor hak asasi manusia sedangkan sekumpulan manusia di tanah Palestin itu kau pijak sampai hancur ususnya tetapi tangan masih melambai bersalam mesra.

Hey celaka, apa kau buta mata pekak telinga? Manusia di luar sana sedang merusuh menghantar marah tetapi kenapa kau masih lagi dungu bongkak? Atau masih merasa kebal, barangkali kau bebal. Manusia di serata dunia yang cintakan aman dunia mengirim simpati pada warga Gaza yang telah kau sekat hak mereka.Mereka pijak bendera yang tertera bintang segi enam biru muda, mereka najiskan negara kau wahai celaka!Kau, hebahkan pada dunia bahawa kau bangsa terhebat yang di utuskan sebagai penyelamat! Nyawa siapa yang kau lindungi, sedangkan ratapan anak kecil di Shatila itu kau biarkan terkapar kelaparan sehingga mati! Kau tembak tubuh kecil mereka hingga angin membawa debu bercampur darah.Mereka gugur, syahid..insyaallah.

Hey bangsat!  Kau canangkan bahawanya kau adalah bangsa yang teraniaya ketika Hitler bermaharajalela, jutaan nyawa bangsamu Hitler rentap membabi buta. Canangnya begitu. Tetapi, pernahkah kau hitung nyawa ibu-ibu yang tidak berdosa yang kau sembelih daerah Sabra?

Allahu Akbar!! Allahu Akbar!! Allahu Akbar!!
“Ya Allah, sesungguhnya kami letakkan Engkau dibatang leher musuh-musuh kami!
Dan kami berlindung denganMu dari kejahatan mereka.
Ya Allah, hancur leburkanlah kumpulan-kumpulan mereka, kacau bilaukan persatuan mereka!
Cerai-beraikan pakatan mereka! Goncangkan pendirian mereka!
Hantarkan Ya Allah, anjing-anjing ke atas mereka!
Wahai Tuhan yang Gagah Perkasa!
Wahai Tuhan yang Penuh Raksasa!
Wahai Tuhan yang Bersifat Murka!
Ya Allah, wahai Tuhan yang menurunkan KITAB!
Wahai Tuhan yang menggerakkan awan!
Wahai Tuhan yang menewaskan bala tentera AHZAB!
Kalahkan mereka! Menangkanlah kami ke atas mereka!”

Moga-moga, doa dan semangat kita sentiasa mengiringi perjuangan jihad umat Islam dan mereka yang tertindas di Palestin.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...